ЗМІНА БІОСТІЙКОСТІ ХУТРЯНИХ ШКУРОК КРОЛЯ ПІД ЧАС ЗБЕРІГАННЯ
УДК 675.6.028.3
КАЛАШНИК О.,
асистент Полтавського університету споживчої кооперації України
ЗМІНА БІОСТІЙКОСТІ ХУТРЯНИХ ШКУРОК КРОЛЯ ПІД ЧАС ЗБЕРІГАННЯ
Досліджено шкурки кроля, оброблені різними концентраціями препарату "Гамма-1" і УФ-променями. Вирішальним фактором у виборі способу консервування хутрової сировини та оцінюванні його ефективності є зміна показників біостійкості шкурок у процесі зберігання. Установлено, що найефективнішою виявилася обробка препаратом "Гамма-1" (3.0 %), а також УФ-опроміненням упродовж трьох хвилин. Застосовані способи обробки парних хутряних шкурок кроля забезпечують зниження активності росту мікроорганізмів (бактерій, грибів, актиноміцетів) і мають достатньо стійкий антимікробний ефект при зберіганні.
ЗМІНА БІОСТІЙКОСТІ ХУТРЯНИХ ШКУРОК КРОЛЯ ПІД ЧАС ЗБЕРІГАННЯ
КАЛАШНИК О.,
асистент Полтавського університету споживчої кооперації України
ЗМІНА БІОСТІЙКОСТІ ХУТРЯНИХ ШКУРОК КРОЛЯ ПІД ЧАС ЗБЕРІГАННЯ
Досліджено шкурки кроля, оброблені різними концентраціями препарату "Гамма-1" і УФ-променями. Вирішальним фактором у виборі способу консервування хутрової сировини та оцінюванні його ефективності є зміна показників біостійкості шкурок у процесі зберігання. Установлено, що найефективнішою виявилася обробка препаратом "Гамма-1" (3.0 %), а також УФ-опроміненням упродовж трьох хвилин. Застосовані способи обробки парних хутряних шкурок кроля забезпечують зниження активності росту мікроорганізмів (бактерій, грибів, актиноміцетів) і мають достатньо стійкий антимікробний ефект при зберіганні.
ЗМІНА БІОСТІЙКОСТІ ХУТРЯНИХ ШКУРОК КРОЛЯ ПІД ЧАС ЗБЕРІГАННЯ