РЕОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ЗАМОРОЖЕНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ ІЗ ТОМАТНИХ ОВОЧІВ
УДК 641.528
ОРЛОВА Наталія,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
БЕЛІНСЬКА Світлана,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
КАМЄНЄВА Наталія,
асистент Київського національного торговельно-економічного університету
РЕОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ЗАМОРОЖЕНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ ІЗ ТОМАТНИХ ОВОЧІВ
Досліджено вплив згущувачів на реологічні властивості заморожених напівфабрикатів із томатних овочів: томатів заморожених у протертій томатній масі, лечо овочевого з солодким перцем, лечо овочевого з солодким перцем і баклажанами. Доведено позитивний вплив камедей на реологічні властивості, які тісно пов’язані з органолептичними показниками (особливо з консистенцією) заморожених напівфабрикатів із томатних овочів.
РЕОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ЗАМОРОЖЕНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ ІЗ ТОМАТНИХ ОВОЧІВ
ОРЛОВА Наталія,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
БЕЛІНСЬКА Світлана,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
КАМЄНЄВА Наталія,
асистент Київського національного торговельно-економічного університету
РЕОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ЗАМОРОЖЕНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ ІЗ ТОМАТНИХ ОВОЧІВ
Досліджено вплив згущувачів на реологічні властивості заморожених напівфабрикатів із томатних овочів: томатів заморожених у протертій томатній масі, лечо овочевого з солодким перцем, лечо овочевого з солодким перцем і баклажанами. Доведено позитивний вплив камедей на реологічні властивості, які тісно пов’язані з органолептичними показниками (особливо з консистенцією) заморожених напівфабрикатів із томатних овочів.
