МОДЕЛЮВАННЯ РЕЦЕПТУР ПЛОДОВИХ ДЖЕМІВ
УДК 664.8.032 : 664.85 : 634.23
ВАСИЛИШИНА Олена,
викладач Уманського державного аграрного університету
ОСОКІНА Ніна,
к. с.-г. н., професор Уманського державного аграрного університету
МОДЕЛЮВАННЯ РЕЦЕПТУР ПЛОДОВИХ ДЖЕМІВ
Запропоновано математичну модель розрахунку рецептури вишневого джему з додаванням пюре з порічок, чорної смородини, аґрусу, яблук, які містять необхідну кількість пектинових речовин. Порівняння розрахункових і експериментальних значень показників якості джемів доводить, що цей метод може використовуватися у виробництві для скорочення часу досліджень при отриманні нових видів джемів підвищеної харчової цінності та високої якості.
МОДЕЛЮВАННЯ РЕЦЕПТУР ПЛОДОВИХ ДЖЕМІВ
ВАСИЛИШИНА Олена,
викладач Уманського державного аграрного університету
ОСОКІНА Ніна,
к. с.-г. н., професор Уманського державного аграрного університету
МОДЕЛЮВАННЯ РЕЦЕПТУР ПЛОДОВИХ ДЖЕМІВ
Запропоновано математичну модель розрахунку рецептури вишневого джему з додаванням пюре з порічок, чорної смородини, аґрусу, яблук, які містять необхідну кількість пектинових речовин. Порівняння розрахункових і експериментальних значень показників якості джемів доводить, що цей метод може використовуватися у виробництві для скорочення часу досліджень при отриманні нових видів джемів підвищеної харчової цінності та високої якості.
МОДЕЛЮВАННЯ РЕЦЕПТУР ПЛОДОВИХ ДЖЕМІВ