ФОРМУВАННЯ РЕОЛОГІЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ СИНБІОТИЧНИХ МОЛОЧНИХ НАПОЇВ
УДК 637.141.8
ГОЛУБ Б.,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
ДАНИЛЕНКО С.,
к. ф. н., ст. наук. співробітник Технологічного інституту молока та м’яса УААН
РУДАВСЬКА Г.,
д. с.-г. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
ФОРМУВАННЯ РЕОЛОГІЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ СИНБІОТИЧНИХ МОЛОЧНИХ НАПОЇВ
Представлено результати дослідження впливу складу пробіотичних заквасок на ефективну в’язкість згустка ферментованих синбіотичних молочних напоїв. Наведено характеристику екзополісахаридів, утворюваних пробіотичними молочнокислими бактеріями, та проаналізовано їх вплив на консистенцію кисломолочних продуктів.
ФОРМУВАННЯ РЕОЛОГІЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ СИНБІОТИЧНИХ МОЛОЧНИХ НАПОЇВ
ГОЛУБ Б.,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
ДАНИЛЕНКО С.,
к. ф. н., ст. наук. співробітник Технологічного інституту молока та м’яса УААН
РУДАВСЬКА Г.,
д. с.-г. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
ФОРМУВАННЯ РЕОЛОГІЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ СИНБІОТИЧНИХ МОЛОЧНИХ НАПОЇВ
Представлено результати дослідження впливу складу пробіотичних заквасок на ефективну в’язкість згустка ферментованих синбіотичних молочних напоїв. Наведено характеристику екзополісахаридів, утворюваних пробіотичними молочнокислими бактеріями, та проаналізовано їх вплив на консистенцію кисломолочних продуктів.
![](http://visnik.knteu.kiev.ua/images/pdf.gif)