ЗМІНИ ЕНЕРГОЗАБЕЗПЕЧУЮЧИХ РЕЧОВИН ШАМПІНЬЙОНІВ ПРИ ЗБЕРІГАННІ В МОДИФІКОВАНОМУ ГАЗОВОМУ СЕРЕДОВИЩІ
УДК 664.848.004.4
ПОПОВА Н.,
к. т. н., ст. викладач Донецького національного торговельно-економічного університету ім. М. Туган-Барановського
МЕДВЕДКОВА І.,
к. т. н., доцент Донецького національного торговельно-економічного університету ім. М. Туган-Барановського
ЗМІНИ ЕНЕРГОЗАБЕЗПЕЧУЮЧИХ РЕЧОВИН ШАМПІНЬЙОНІВ ПРИ ЗБЕРІГАННІ В МОДИФІКОВАНОМУ ГАЗОВОМУ СЕРЕДОВИЩІ
Встановлено взаємозв’язок між зміною вмісту маніту й глюкози та інтенсивністю дихання культивованих шампіньйонів залежно від їх штаму (F-58 і A-15), температури (1 ± 1°С і 7.5 ± 2 °С) та умов зберігання (звичайного й модифікованого газового середовища), що уможливлює подовження терміну зберігання грибів.
ЗМІНИ ЕНЕРГОЗАБЕЗПЕЧУЮЧИХ РЕЧОВИН ШАМПІНЬЙОНІВ ПРИ ЗБЕРІГАННІ В МОДИФІКОВАНОМУ ГАЗОВОМУ СЕРЕДОВИЩІ
ПОПОВА Н.,
к. т. н., ст. викладач Донецького національного торговельно-економічного університету ім. М. Туган-Барановського
МЕДВЕДКОВА І.,
к. т. н., доцент Донецького національного торговельно-економічного університету ім. М. Туган-Барановського
ЗМІНИ ЕНЕРГОЗАБЕЗПЕЧУЮЧИХ РЕЧОВИН ШАМПІНЬЙОНІВ ПРИ ЗБЕРІГАННІ В МОДИФІКОВАНОМУ ГАЗОВОМУ СЕРЕДОВИЩІ
Встановлено взаємозв’язок між зміною вмісту маніту й глюкози та інтенсивністю дихання культивованих шампіньйонів залежно від їх штаму (F-58 і A-15), температури (1 ± 1°С і 7.5 ± 2 °С) та умов зберігання (звичайного й модифікованого газового середовища), що уможливлює подовження терміну зберігання грибів.
ЗМІНИ ЕНЕРГОЗАБЕЗПЕЧУЮЧИХ РЕЧОВИН ШАМПІНЬЙОНІВ ПРИ ЗБЕРІГАННІ В МОДИФІКОВАНОМУ ГАЗОВОМУ СЕРЕДОВИЩІ