ЗМІНА СТРУКТУРНО-МЕХАНІЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ЗАМОРОЖЕНОЇ ЗАЛИВНОЇ РИБИ ПРИ ЗБЕРІГАННІ
УДК 664.951.53.004.4
ГУЦЬ В.,
д. т. н., професор Національного університету харчових технологій (Київ)
СИДОРЕНКО О.,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
ДОНЧЕВСЬКА Р.,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
ЗМІНА СТРУКТУРНО-МЕХАНІЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ЗАМОРОЖЕНОЇ ЗАЛИВНОЇ РИБИ ПРИ ЗБЕРІГАННІ
Обґрунтовано та визначено терміни зберігання заливної прісноводної риби з рослинними добавками на основі кінетичної теорії моделювання якості з урахуванням критичного параметра оптимізації. Об’єктивність прогнозування підтверджено застосуванням різних методів дослідження структурно-механічних властивостей заливної риби із використанням гравітаційного пенетрометра та універсального комп’ютерного вимірювального приладу. Встановлено, що протягом визначеного терміну заливна прісноводна риба характеризується високою харчовою та біологічною цінністю, гармонійними сенсорними характеристиками, пружно-еластичною консистенцією заливки та відсутністю синерезису.
ЗМІНА СТРУКТУРНО-МЕХАНІЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ЗАМОРОЖЕНОЇ ЗАЛИВНОЇ РИБИ ПРИ ЗБЕРІГАННІ
ГУЦЬ В.,
д. т. н., професор Національного університету харчових технологій (Київ)
СИДОРЕНКО О.,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
ДОНЧЕВСЬКА Р.,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
ЗМІНА СТРУКТУРНО-МЕХАНІЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ЗАМОРОЖЕНОЇ ЗАЛИВНОЇ РИБИ ПРИ ЗБЕРІГАННІ
Обґрунтовано та визначено терміни зберігання заливної прісноводної риби з рослинними добавками на основі кінетичної теорії моделювання якості з урахуванням критичного параметра оптимізації. Об’єктивність прогнозування підтверджено застосуванням різних методів дослідження структурно-механічних властивостей заливної риби із використанням гравітаційного пенетрометра та універсального комп’ютерного вимірювального приладу. Встановлено, що протягом визначеного терміну заливна прісноводна риба характеризується високою харчовою та біологічною цінністю, гармонійними сенсорними характеристиками, пружно-еластичною консистенцією заливки та відсутністю синерезису.
ЗМІНА СТРУКТУРНО-МЕХАНІЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ЗАМОРОЖЕНОЇ ЗАЛИВНОЇ РИБИ ПРИ ЗБЕРІГАННІ