ДОСЛІДЖЕННЯ СТРУКТУРНО-МЕХАНІЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ РИБНОГО ФАРШУ З КАЛЬМАРОМ
УДК 637.521.47/.56:594.582
ЛЕБСЬКА Т.,
д. т. н., професор Національного університету, біоресурсів і природокористування
КОВАЛЬ О.,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
КОЗЛОВА С.,
аспірант Національного університету біоресурсів та природокористування
ДОСЛІДЖЕННЯ СТРУКТУРНО-МЕХАНІЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ РИБНОГО ФАРШУ З КАЛЬМАРОМ
Вивчено зміни структурно-механічних властивостей фаршу з товстолобика при додаванні до нього м’яса кальмара. Наведено результати експериментальних досліджень щодо глибини занурення індентора у фарш. Доведено вплив білків м’яса кальмара на структурно-механічні властивості комбінованого фаршу з гідробіонтів, залежність консистенції фаршу від відносної сили пенетрації.
ДОСЛІДЖЕННЯ СТРУКТУРНО-МЕХАНІЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ РИБНОГО ФАРШУ З КАЛЬМАРОМ
ЛЕБСЬКА Т.,
д. т. н., професор Національного університету, біоресурсів і природокористування
КОВАЛЬ О.,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
КОЗЛОВА С.,
аспірант Національного університету біоресурсів та природокористування
ДОСЛІДЖЕННЯ СТРУКТУРНО-МЕХАНІЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ РИБНОГО ФАРШУ З КАЛЬМАРОМ
Вивчено зміни структурно-механічних властивостей фаршу з товстолобика при додаванні до нього м’яса кальмара. Наведено результати експериментальних досліджень щодо глибини занурення індентора у фарш. Доведено вплив білків м’яса кальмара на структурно-механічні властивості комбінованого фаршу з гідробіонтів, залежність консистенції фаршу від відносної сили пенетрації.
ДОСЛІДЖЕННЯ СТРУКТУРНО-МЕХАНІЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ РИБНОГО ФАРШУ З КАЛЬМАРОМ