АНАЛІЗ ХАРЧОВОГО РАЦІОНУ ДІТЕЙ У ДОШКІЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ
УДК 641.053.2
СОБКО А.,
к. т. н., ст. викладач Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького
АНАЛІЗ ХАРЧОВОГО РАЦІОНУ ДІТЕЙ У ДОШКІЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ
Надано результати аналізу хімічного складу харчового раціону дітей дошкільного віку. Обґрунтовано необхідність суттєвого коригування раціону з урахуванням вікових категорій і потреб організму, який росте. Для оптимізації структури раціонів харчування запропоновано розробити та впровадити в практику їдалень дошкільних закладів новітні технології функціональних продуктів харчування, які містять дефіцитні для цього віку есенційні речовини.
АНАЛІЗ ХАРЧОВОГО РАЦІОНУ ДІТЕЙ У ДОШКІЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ
СОБКО А.,
к. т. н., ст. викладач Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького
АНАЛІЗ ХАРЧОВОГО РАЦІОНУ ДІТЕЙ У ДОШКІЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ
Надано результати аналізу хімічного складу харчового раціону дітей дошкільного віку. Обґрунтовано необхідність суттєвого коригування раціону з урахуванням вікових категорій і потреб організму, який росте. Для оптимізації структури раціонів харчування запропоновано розробити та впровадити в практику їдалень дошкільних закладів новітні технології функціональних продуктів харчування, які містять дефіцитні для цього віку есенційні речовини.
