ФОРМУВАННЯ ЛІКУВАЛЬНО-ПРОФІЛАКТИЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ СИНБІОТИЧНИХ МОЛОЧНИХ НАПОЇВ
УДК 637.141.8
ГОЛУБ Богдан,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
ДАНИЛЕНКО Світлана,
к. т. н., ст. наук. співробітник Інституту продовольчих ресурсів НААН України
РУДАВСЬКА Ганна,
д. с.-г. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
ФОРМУВАННЯ ЛІКУВАЛЬНО-ПРОФІЛАКТИЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ СИНБІОТИЧНИХ МОЛОЧНИХ НАПОЇВ
Розглянуто сучасні тенденції розвитку ринку про- та синбіотичних харчових продуктів. Охарактеризовано сучасні підходи до формування оздоровчих властивостей про- та синбіотичних молочних напоїв. Наведено результати клінічної апробації розроблених авторами синбіотичних ферментованих молочних напоїв.
Ключові слова: пробіотики, синбіотики, біфідобактерії, лікувально-профілактичні властивості, ферментовані молочні напої.
ФОРМУВАННЯ ЛІКУВАЛЬНО-ПРОФІЛАКТИЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ СИНБІОТИЧНИХ МОЛОЧНИХ НАПОЇВ
ГОЛУБ Богдан,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
ДАНИЛЕНКО Світлана,
к. т. н., ст. наук. співробітник Інституту продовольчих ресурсів НААН України
РУДАВСЬКА Ганна,
д. с.-г. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
ФОРМУВАННЯ ЛІКУВАЛЬНО-ПРОФІЛАКТИЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ СИНБІОТИЧНИХ МОЛОЧНИХ НАПОЇВ
Розглянуто сучасні тенденції розвитку ринку про- та синбіотичних харчових продуктів. Охарактеризовано сучасні підходи до формування оздоровчих властивостей про- та синбіотичних молочних напоїв. Наведено результати клінічної апробації розроблених авторами синбіотичних ферментованих молочних напоїв.
Ключові слова: пробіотики, синбіотики, біфідобактерії, лікувально-профілактичні властивості, ферментовані молочні напої.
ФОРМУВАННЯ ЛІКУВАЛЬНО-ПРОФІЛАКТИЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ СИНБІОТИЧНИХ МОЛОЧНИХ НАПОЇВ