С-ВІТАМІННІСТЬ БАКЛАЖАНОВИХ СНЕКІВ
УДК 664.844:635.646
ДЬЯКОВА Юлія,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
ОРЛОВА Наталія,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
С-ВІТАМІННІСТЬ БАКЛАЖАНОВИХ СНЕКІВ
Науково обґрунтовано способи збереження та підвищення вмісту вітаміну С у сушеній овочевій продукції. Досліджено вміст вітаміну С на різних етапах виготовлення сушених баклажанових снеків залежно від способів попередньої обробки. Статистично обраховано ланцюговий та базисні темпи приросту вмісту вітаміну С. Доведено можливість багатократного використання купажованого овочевого соку для попередньої обробки баклажанів перед висушуванням.
Ключові слова: конвективне сушіння, С-вітамінність, сушені баклажанові снеки, стабілізація.
С-ВІТАМІННІСТЬ БАКЛАЖАНОВИХ СНЕКІВ
ДЬЯКОВА Юлія,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
ОРЛОВА Наталія,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
С-ВІТАМІННІСТЬ БАКЛАЖАНОВИХ СНЕКІВ
Науково обґрунтовано способи збереження та підвищення вмісту вітаміну С у сушеній овочевій продукції. Досліджено вміст вітаміну С на різних етапах виготовлення сушених баклажанових снеків залежно від способів попередньої обробки. Статистично обраховано ланцюговий та базисні темпи приросту вмісту вітаміну С. Доведено можливість багатократного використання купажованого овочевого соку для попередньої обробки баклажанів перед висушуванням.
Ключові слова: конвективне сушіння, С-вітамінність, сушені баклажанові снеки, стабілізація.
