УВАГА! Нова платформа Міжнародного науково-практичного журналу «Товари і ринки».
Перейти за посиланням -  
http://journals.knute.edu.ua/commodities-and-markets/index

Статті

ВПЛИВ ЕЛАМІНУ ТА СТЕВІОЗИДУ НА ПОВЕРХНЕВИЙ НАТЯГ ЯЄЧНОЇ МАСИ

Автор: Редактор on . Posted in 2014-1

УДК 532.7:664.681
 
ГАСАНОВА А.,
аспирант Харьковского государственного университета питания и торговли
 
ПАК А.,
к. т. н., доцент Харьковского государственного университета питания и торговли
 
ДЮКАРЕВА Г.,
к. т. н., доцент Харьковского государственного университета питания и торговли
 
 ВПЛИВ ЕЛАМІНУ ТА СТЕВІОЗИДУ НА ПОВЕРХНЕВИЙ НАТЯГ ЯЄЧНОЇ МАСИ
 
 Проведено дослідження щодо збагачення бісквіта йодом і заміни в його рецептурах цукру стевіозидом для профілактики цукрового діабету та захворювань щитовидної залози. Отримані дані доводять, що ці добавки знижують поверхневий натяг яєчної маси, чим підвищують якість бісквіта.
 
Ключові слова: бісквіт, еламін, стевіозид, поверхневий натяг, підвищення якості, мікроелементи, йод, цукровий діабет.
 
 ВПЛИВ ЕЛАМІНУ ТА СТЕВІОЗИДУ НА ПОВЕРХНЕВИЙ НАТЯГ ЯЄЧНОЇ МАСИ