ВПЛИВ ЕЛАМІНУ ТА СТЕВІОЗИДУ НА ПОВЕРХНЕВИЙ НАТЯГ ЯЄЧНОЇ МАСИ
УДК 532.7:664.681
ГАСАНОВА А.,
аспирант Харьковского государственного университета питания и торговли
ПАК А.,
к. т. н., доцент Харьковского государственного университета питания и торговли
ДЮКАРЕВА Г.,
к. т. н., доцент Харьковского государственного университета питания и торговли
ВПЛИВ ЕЛАМІНУ ТА СТЕВІОЗИДУ НА ПОВЕРХНЕВИЙ НАТЯГ ЯЄЧНОЇ МАСИ
Проведено дослідження щодо збагачення бісквіта йодом і заміни в його рецептурах цукру стевіозидом для профілактики цукрового діабету та захворювань щитовидної залози. Отримані дані доводять, що ці добавки знижують поверхневий натяг яєчної маси, чим підвищують якість бісквіта.
Ключові слова: бісквіт, еламін, стевіозид, поверхневий натяг, підвищення якості, мікроелементи, йод, цукровий діабет.
ВПЛИВ ЕЛАМІНУ ТА СТЕВІОЗИДУ НА ПОВЕРХНЕВИЙ НАТЯГ ЯЄЧНОЇ МАСИ
ГАСАНОВА А.,
аспирант Харьковского государственного университета питания и торговли
ПАК А.,
к. т. н., доцент Харьковского государственного университета питания и торговли
ДЮКАРЕВА Г.,
к. т. н., доцент Харьковского государственного университета питания и торговли
ВПЛИВ ЕЛАМІНУ ТА СТЕВІОЗИДУ НА ПОВЕРХНЕВИЙ НАТЯГ ЯЄЧНОЇ МАСИ
Проведено дослідження щодо збагачення бісквіта йодом і заміни в його рецептурах цукру стевіозидом для профілактики цукрового діабету та захворювань щитовидної залози. Отримані дані доводять, що ці добавки знижують поверхневий натяг яєчної маси, чим підвищують якість бісквіта.
Ключові слова: бісквіт, еламін, стевіозид, поверхневий натяг, підвищення якості, мікроелементи, йод, цукровий діабет.
