ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ СОУСІВ ПІДВИЩЕНОЇ ХАРЧОВОЇ ЦІННОСТІ
УДК 641.887:641.1
АНТОНЕНКО Артем,
к. т. н., ст. викладач Київського національного торговельно-економічного університету
ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ СОУСІВ ПІДВИЩЕНОЇ ХАРЧОВОЇ ЦІННОСТІ
Розглянуто особливості використання дієтичних добавок та розроблено технології соусів з використанням полідекстрози, гуміарабіка, добавки білково-жирової (ДБЖ) із сої. Досліджено хімічний склад та наведено результати порівняльного оцінювання якості та безпечності нових і традиційних соусів.
Ключові слова: соуси, емульсії, гуміарабік, полідекстроза, добавка білково-жирова, харчові волокна, комплексний показник якості, харчова цінність, якість.
ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ СОУСІВ ПІДВИЩЕНОЇ ХАРЧОВОЇ ЦІННОСТІ
АНТОНЕНКО Артем,
к. т. н., ст. викладач Київського національного торговельно-економічного університету
ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ СОУСІВ ПІДВИЩЕНОЇ ХАРЧОВОЇ ЦІННОСТІ
Розглянуто особливості використання дієтичних добавок та розроблено технології соусів з використанням полідекстрози, гуміарабіка, добавки білково-жирової (ДБЖ) із сої. Досліджено хімічний склад та наведено результати порівняльного оцінювання якості та безпечності нових і традиційних соусів.
Ключові слова: соуси, емульсії, гуміарабік, полідекстроза, добавка білково-жирова, харчові волокна, комплексний показник якості, харчова цінність, якість.
