УДК 663.916.5-046.37 | DOI: https://doi.org/10.31617/tr.knute.2018(28)12 | |
Михайло КРАВЧЕНКО, E-mail: m.f.kravchenko@gmail.com ORCID ID: 0000-0003-1425-563Х |
д. т. н., професор, завідувач кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету вул. Кіото, 19, м. Київ, 02156, Україна |
|
Світлана ШАПОВАЛ, E-mail: shapoval@knteu.kiev.ua ORCID ID: 0000-0001-7650-8597 |
к. т. н., доцент, проректор з науково-педагогічної роботи, доцент кафедри інженерно-технічних дисциплін Київського національного торговельно-економічного університету вул. Кіото, 19, м. Київ, 02156, Україна |
|
Лариса РИБЧУК, E-mail: lorchik88@ukr.net ORCID ID: 0000-0002-6282-7295 |
аспірант кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету вул. Кіото, 19, м. Київ, 02156, Україна |
ВЛАСТИВОСТІ ПОВЕРХНІ ЦУКРОВИХ ПАСТ
Досліджено властивості поверхні цукрових паст із використанням молочної сироватки сухої демінералізованої. Установлено її вплив на адгезійно-когезійні взаємодії оздоблювальних напівфабрикатів. Визначено раціональну кількість молочної сироватки сухої демінералізованої в рецептурах цукрових паст за часом контакту й міцністю адгезії.
Ключові слова: цукрова паста, молочна сироватка суха демінералізована, адгезія, когезія, липкість.
REFERENCES
1. Novikova, O. V. (2018). Maljuvannja ta liplennja dlja kondyteriv [Drawing and modeling for confectioners]. Harkiv : Svit knygy [in Ukrainian].
2. Dunn, A. Sugarcraft flower arranging. England, Ashington : New Holland Publishes, 2009. 146 с. [in English].
3. Smith, L. The Contemporary Cake Decorating Bible. England, Ashington : Creative Techniques, Fresh Inspiration, Stylish Designs Hardcover. New Holland Publishes, 2011. 249 с. [in English].
4. Kravchenko, M. F., & Rybchuk, L. A. (2018). Strukturno-mehanichni vlastyvosti cukrovyh past [Structural mechanical properties of sugar paste]. Mizhnar. nauk.-prakt. zhurn. "Tovary i rynky" – International scientific and practical magazine "Goods and Markets", 3 (27), 7-90. [in Ukrainian].
5. Gulenko, L., Sibiljeva, E., Zhyvotkevych, L. (2013). Receptury: torty, tistechka biskvitni, perekladenci, rulety [Recipes: cakes, biscuit cakes, shortcakes, rolls]. Kyi'v : UKRHLIBPROM [in Ukrainian].
6. Shapoval, S. L., Romanenko, R. P., Forostjana, N. P. (2017). Diagnostyka fizychnyh vlastyvostej harchovyh produktiv [Diagnostics of physical properties of food products]. Kyi'v : Kyi'v nac. torg-ekon. un-t [in Ukrainian].
7. Cherevko, O. I., Myhajlov, V. M., Majak, V. I., Majak, O. A. (2014). Reologija v procesah vyrobnyctva harchovyh produktiv [Rheology in the processes of food production]. Harkiv : HDUHT [in Ukrainian].
8. Muratova, E. I., Smolihina, P. M. (2013). Reologija konditerskih mass [Rheology of confectionery masses]. Tambov : Izd-vo FGBOU VPO "TGTU" [in Russian].
9. Omel'janchyk, L. O., Gavrylova, L. O., Lashko, N. P., Karpenko, Ju. V. (2013). Reologija harchovoi' syrovyny ta produktiv [Rheology of food raw materials and products]. Zaporizhzhja : ZNU [in Ukrainian].