ХІМІЧНИЙ СКЛАД КОНДИТЕРСЬКИХ БОБОВИХ ПАСТ
Бібліографічний опис згідно з ДСТУ 8302:2015
Кравченко М., Рибчук Л., Перепелиця М. Хімічний склад кондитерських бобових паст. Міжнародний науково-практичний журнал "Товари і ринки".2020. № 3. С. 115-122.
УДК 664.849.014 | DOI: https://doi.org/10.31617/tr.knute.2020(35)10 | |
Михайло КРАВЧЕНКО E-mail: m.f.kravchenko@gmail.com ORCID: 0000-0003-1425-563Х |
д. т. н., професор, професор кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету вул. Кіото, 19, м. Київ, 02156, Україна |
|
Лариса РИБЧУК E-mail: lorchik88@ukr.net ORCID: 0000-0002-6282-7295 |
аспірант кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету вул. Кіото, 19, м. Київ, 02156, Україна |
|
Мирослава ПЕРЕПЕЛИЦЯ E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. ORCID: 0000-0002-0390-0720 |
к. т. н., доцент кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету вул. Кіото, 19, м. Київ, 02156, Україна |
ХІМІЧНИЙ СКЛАД КОНДИТЕРСЬКИХ БОБОВИХ ПАСТ
Ключові слова: оздоблювальні напівфабрикати, бобова паста, молочна сироватка суха демінералізована, харчова цінність, біологічна цінність, енергетична цінність.
REFERENCES
- Vsemirnaja organizacija zdravoohranenija. (2015). Global’nye faktory riska dlja zdorov’ja: smertnost’ i bremja boleznej, obuslovlennye nekotorymi osnovnymi faktorami riska [World Health Organization. Global health risk factors: mortality and disease burden due to some major risk factors]. VOZ: Zheneva [in Russian].
- Dzjuba, O. M., Pazynych, L. M., Sytenko, O. R., & Kryvenko, Je. M. (2017). Shhodo pytannja global’nogo tjagarja hvorob v Ukrai’ni [On the issue of the global burden of disease in Ukraine]. Visnyk social’noi’ gigijeny ta organizacii’ ohorony zdorov’ja Ukrai’ny – Bulletin of social hygiene and health care organization of Ukraine. (Vol. 72), 2, 814-818 [in Ukrainian].
- Honda, Y., Saito, Y., Mishima, T., Katsumi, N., Matsumoto, K., Enomoto, T., & Miwa, S. (2020). Characterization of physicochemical and digestive properties of starches from various "dainagon" adzuki beans (Vigna angularis) cultivated in Japan. International Journal of Biological Macromolecules. (Vol. 1), 26, 121-128 [in English].
- Li, Z., Rui, J., Li, J., Dong, L., Huang, Q., & Huang C. (2017). Bacterial community succession and metabolite changes during doubanjiang-meju fermentation, a Chinese traditional fermented broad bean (Vicia faba L.) paste. Food Chemistry. (Vol. 1), 218,534-542 [in English].
- Rybchuk, L. A. (2020). Perspektyvnist’ vykorystannja bobovyh past u kondyters’komu vyrobnyctvi [Prospects for the use of bean pastes in confectionery production]. Tehnichni nauky ta tehnologii’ – Technical sciences and technologies, 2 (20), 253-263[in Ukrainian].
- Gondar, O. P., & Romanchuk, I. O. (2015). Zmina mineral’nogo skladu suhoi’ molochnoi’ syrovatky za riznyh metodiv obroblennja [Changes in the mineral composition of whey powder by different processing methods]. Zbirnyk naukovyh prac’ Vinnyc’kogonacional’nogo agrarnogo universytetutu. Serija: Tehnichni nauky – Collection of scientific works of Vinnytsia National Agrarian University. Series: Technical Sciences, 1 (89), (Vol. 1), (pp. 94-99) [in Ukrainian].
- Romanchuk, I. O., Minorova, A. V., & Moisejeva, L. O. (2017). Vyznachennja harchovoi’ cinnosti molochnyh produktiv: suchasni pogljady ta metodychni rekomendacii’ [Determining the nutritional value of dairy products: modern views and guidelines]. Prodovol’chi resursy – Food resources. (pp. 249-254) [in Ukrainian].
- Himicheskij sostav rossijskih pishhevyh produktov [The chemical composition of Russian food products]. (2002). I. M. Skurikhin & V. A. Tutelyan (Eds.). Moscow: DeLi print [in Russian].
- Method to manufacture adzuki bean paste containing refined soy pulp, and adzuki bean paste and processed food containing refined soy pulp. Retrieved from https://patents.google.com/patent/WO2011039861A1/en [in English].
- Ermakov, A. I., Arasimovich, V. V., & Jarosh, N. P. (1987). Metody biohimicheskogo issledovanija rastenij [Biochemical research methods of plants]. A. I. Ermakov (Ed.). (3 nd. ed., rev). Leningrad: Agropromizdat [in Russian].
- Harischarishvili, I. Z., & Gorgoshidze, B. E. (2006). Analiz mikrojelementnogo sostava volos rentgenofluorescentnym metodom i ego znachenie v dele diagnostiki zabolevanij cheloveka [Analysis of trace element composition of hair by X-ray fluorescence method and its importance in the diagnosis of human diseases]. Jeksperimental’naja i klinicheskaja medicina – Experimental and Clinical Medicine, 7, 65-67 [in Russian].
- Gal’chenko, S. M., Korotkov, P. A., & Kyrylenko, Je. K. (2009). Rentgenofluorescentnyj metod vyznachennja mikroelementnogo skladu pytnoi’ vody [X-ray fluorescence method for determining the trace element composition of drinking water]. Novi tehnologii’– New technologies, 1, 214-221 [in Ukrainian].
- Jeksperimental’naja vitaminologija [Experimental Vitaminology]. (1979). Yu. M. Ostrovsky (Ed.). Minsk: Nauka i tehnika [in Russian].
- Kravchenko, M. F., & Rybchuk, L. A. (2019). Novi vydy ozdobljuval’nyh kondyters’kyh napivfabrykativ [New types of finishing confectionery semi-finished products]. Praci Tavrijs’kogo derzhavnogo agrotehnologichnogo universytetu – Proceedings of the Tavriya State Agrotechnological University, 3 (19), 255-271 [in Ukrainian].
- Kravchenko, M. F., & Rybchuk, L. A. (2019). Optymizacija himichnogo skladu marcypanovyh past [Optimization of the chemical composition of marzipan pastes]. Praci Tavrijs’kogo derzhavnogo agrotehnologichnogo universytetu – Proceedings of the Tavriya State Agrotechnological University, 3 (19), 233-240 [in Ukrainian].