ТЕХНОЛОГІЯ ДЕСЕРТІВ ГЕРОДІЄТИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ
УДК 641.85:613.98
СВІДЛО Карина,
к. т. н., доцент Харківського торговельно-економічного інституту КНТЕУ
ТЕХНОЛОГІЯ ДЕСЕРТІВ ГЕРОДІЄТИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ
Розглянуто проблему проектування технології десертів геродієтичного призначення. Розроблення мусу "Полуничка" проведено з використанням методу математичного багаторівневого моделювання з урахуванням формалізованих вимог до продукції геродієтичного призначення. Досліджено вплив добавок, які вміщують природні геропротектори, на збитість і стабільність пінної структури для обґрунтування раціональних концентрацій їх введення до харчових композицій десертів геродієтичного призначення.
Ключові слова: десерт, геродієтетика, гарбуз, цистозіра, олія амаранту.
ТЕХНОЛОГІЯ ДЕСЕРТІВ ГЕРОДІЄТИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ
СВІДЛО Карина,
к. т. н., доцент Харківського торговельно-економічного інституту КНТЕУ
ТЕХНОЛОГІЯ ДЕСЕРТІВ ГЕРОДІЄТИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ
Розглянуто проблему проектування технології десертів геродієтичного призначення. Розроблення мусу "Полуничка" проведено з використанням методу математичного багаторівневого моделювання з урахуванням формалізованих вимог до продукції геродієтичного призначення. Досліджено вплив добавок, які вміщують природні геропротектори, на збитість і стабільність пінної структури для обґрунтування раціональних концентрацій їх введення до харчових композицій десертів геродієтичного призначення.
Ключові слова: десерт, геродієтетика, гарбуз, цистозіра, олія амаранту.
ТЕХНОЛОГІЯ ДЕСЕРТІВ ГЕРОДІЄТИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ